- 
Arabic
 - 
ar
Bosnian
 - 
bs
Bulgarian
 - 
bg
Croatian
 - 
hr
Czech
 - 
cs
Danish
 - 
da
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
Esperanto
 - 
eo
Finnish
 - 
fi
French
 - 
fr
German
 - 
de
Greek
 - 
el
Hebrew
 - 
iw
Hungarian
 - 
hu
Icelandic
 - 
is
Italian
 - 
it
Latvian
 - 
lv
Lithuanian
 - 
lt
Macedonian
 - 
mk
Maltese
 - 
mt
Norwegian
 - 
no
Polish
 - 
pl
Portuguese
 - 
pt
Romanian
 - 
ro
Serbian
 - 
sr
Slovak
 - 
sk
Slovenian
 - 
sl
Spanish
 - 
es
Swahili
 - 
sw
Swedish
 - 
sv
Thai
 - 
th
Turkish
 - 
tr

Fakta om våre PC domer/Igloer

Hva er en PC-dome?

“PC” er en forkortelse for “Polykarbonat” som er hovedmaterialet i våre domer. Materialet har  ekstreme egenskaper når det gjelder styrke, flammesikkerhet og holdbarhet m.m. Se nærmere beskrivelse lenger ned på siden.

DreamDomes sin produktserie av runde og ovale domer er blant verdensledende innen  og moderne og praktisk design.

Dreamdomes er opptatt av det inovative.  Det jobbes kontinuerlig med utvikiling av nye modeller for stadig flere bruksområder.
Vi kan med rette si:
VÅRE PC DOMER SKAPER  NYE TRENDER!

Se også:
 – Produkt sammenligning: DreamDomes VS Andre produsenter
 – Ofte stilte spørsmål: FAQ side

Detaljer

 1. Hoved PC Dome
 2. Topp-deksel
 3. Sammenføyningsring i topp
 4. Sokkel-ring av rustfri aluminium
 5. Dør med rustfri aluminiumsramme
 6. Vindu med rustfri aluminiumsramme
 7. Ventilasjons vifte
 8. Vanntett Silikonlist
 9. Gardinsystem for solskjerming, styres via fjernkontroll
 10. Tilkoblings-modul for å koble flere domer sammen
 11. Eksternt tilkoblet D2.1M baderomskuppel
 12. RGB LED-belysning – Utallige variasjoner, styres via fjernkontroll
 13. LED-belysning i sokkel-ring

HOVEDMATERIALER

POLYKARBONAT

Hoveddelen av den 360º transparente kuppelen er laget av polykarbonat, produsert hos Bayer Germany.  Polykarbonat er en transparent termoplast med eksepsjonell styrke og holdbarhet, og blir ofte kalt “The King of Plastic”. I motsetning til andre materialer er polykarbonat praktisk talt uknuselig, noe som gjør kuplene våre ekstremt sterke og holdbare. Slagstyrken til en PC-plate er 250-300 ganger større enn vanlig glass.

Polykarbonat har ingen utskilling av giftige stoffer, har høy isolasjonsevne, ekstrem slagstyrke samt høy flammemotstand. Blir brukt på en rekke områder innen industri og konstruksjon, som for eksempel flycockpiter, arkitektonisk spesialformede vegger, skuddsikkert glass, eksplosjonssikre skjold osv.

SOKKELRING I ALUMINIUM

Sokkelringen er laget av 6063-T5 aluminiumslegering som gjenomgår en anodiseringsbehandling samt pulverlakkering. Dette sikrer lang holdbarhet i henhold til rust.

Mye brukt i maritim og kjemisk industri, romfart, metallemballasje, transport og andre felt.

EGENSKAPER

GOD LYD-SIOLASJON

En av egenskapene til en PC-plate er dens utmerkede lydisolerende egenskaper. Den har god evne til å  absorbere lydbølger, og hindre dem i å passere gjennom. 

I tillegg medvirker de vanntette silikonlistene rundt dør og vinduer til en ytterligere støydempende effekt.

Dette gjør at du sover godt i våre domer. I kontor og restaurant bransjen er det også behov for “stille” områder, skjermet for utenforliggende støy.

VANNTETT

Overlappende sammenføyning av veggplatene sikrer maksimal beskyttelse mot vanninntrengning. Videre benyttes doble silikon lister rundt dør og vinduer. Deksel over lyslist i plateskjøter medvirker også som en ekstra sikkerhet.

Du kan trygt rengjøre en dome ved å spyle med en hageslange

BRANNSIKKER

En polykarbonat plate er klassifisert i brann-klasse B1, noe som betyr at materialet ikke vil brenne med åpen flamme, men smelte. Polykarbonat er faktisk selvslukkende og er dermed med på å hindre spredning.  Smeltepunktet for en PC-plate er 580°C.

Skadelige avgasser i en brann vil være ubetydelig.

SNØBELASTNING

Med vår unike kuppeldesign er våre domer spesielt konstruert for å tåle tung snøbelastning. Dette gjør en DreamDome til et perfekt valg for regioner med tøffe vinterforhold.

Maksimal snøbelasning kan nå forbløffende 219 cm. Dette betyr at selv i områder hvor snøfallet er ekstremt, kan kuppelen enkelt håndtere vekten, noe som sikrer optimal sikkerhet og holdbarhet.

Enten du bor i snødekte fjellområder eller planlegger å bygge et vinterferiested, er vår PC Dome en sikker løsning.

VINDTETT

Den overlappende sammenføyningen mellom veggplatene bidrar ikke bare til det estetiske, men forbedrer også domens styrke og holdbarhet. Samtidig er dette med på å gi kuplene økt styrke mot ytre krefter, som sterk vind eller kraftig nedbør.

Dette gjør vår PC Dome til et pålitelig alternativ for både privat bolig/hage/hytte- samt kommersielle bruksområder.

Våre domer tåler  vindhastigheter opp mot hele 145 km/t.

UV-RESISTENS

Våre kupler bruker polykarbonatplater produsert av Bayer Germany. Som standard leveres de med et dobbeltsidig 100μ UV-belegg, som gir 100 % UV-beskyttelse.

Med denne innovative teknologien kan du nyte naturen, vel vitende om at din helse og velvære  er godt beskyttet.

INFRARØD RESISTENS - OPPGRADERING

En av de mest imponerende egenskapene til denne oppgraderte versjonen av polykarbonat, er dens bemerkelsesverdige evne til å kutte omtrent 90 % av infrarøde stråler fra sollys.

Dette betyr at når den brukes i kupler eller andre lukkede områder, gir den overlegen varmeisolerende ytelse, noe som gjør den til et ideelt valg for en rekke bruksområder.
Enten du ønsker å skape et komfortabelt oppholdsrom eller et produktivt arbeidsmiljø.

INGEN FALMING (GULNING)

En fremtredende egenskap ved våre PC domer er at veggmodulene er påført et dobbeltsidig 100μ UV-belegg. Dette beskytter kuppelen mot skadelige UV-stråler, og sikrer at den forblir krystallklar selv når den utsettes for  brennende sol i lengre perioder.

I motsetning til tradisjonelle kupler, vil vårt produkt ikke bli gult eller misfarget, og opprettholder sitt uberørte utseende år etter år.

Dens krystallklare gjennomsiktighet gir deg en opplevelse av å være i ett med naturen/omgivelsene. 

VENTILASJON

Med fokus på godt inneklima, er våre PC domer laget for å sikre optimal luftsirkulasjon. Strategisk plassering av dør/vinduer gir rikelig med  naturlig luftgjennomstrømning.

ANBEFALT EKSTRA-UTSTYR:
Vi anbefaler å oppgradere dør og vinduer med myggnetting i rustfritt aluminium, for å holde mygg og insekter ute.

For å ta ventilasjonsytelsen til neste nivå, tilbyr vi en valgfri høyeffektiv avtrekksvifte som kan installeres i PC domen. Denne avtrekksviften forbedrer ikke bare den generelle luft-gjenomstrømningen, men eliminerer også  innestengt luft. Sørger for et stabilt og friskt innemiljø i kuppelen.

ISOLASJON

En enestående egenskap med våre PC  Domer er deres eksepsjonelle isolasjonsevne, kjent som K-verdien. Sammenlignet med vanlig glass og annen plast, har kuppelen vår en betydelig lavere K-verdi, noe som sikrer overlegen termisk isolasjon. 

Dobbel silicon tetningslist rundt dør og vinduer, sikrer at forbindelsen mellom dør/vinduskarmer og PC vegg blir helt tett.

OPPVARMING
Sikkerhet har topp prioritet hos oss. Derfor er våre PC domer  klassifisert i brann klasse B1.  Dette gir deg mulighet til å installere vedovn eller peis. -Tenk deg å sitte lunt og godt på kalde kvelder, og samtidig være trygg på at brannsikkerheten er ivaretatt.

KLIMA-ANLEGG

Et godt klima-anlegg anbefales. Det sørger for stabil og behagelig temperatur inni domen, -enten svale den ned på varme solskinnsdager, eller som oppvarming når været er kjølig.

Du kan enten bestille en montert versjon som ekstra utstyr fra oss, eller du kan  velge et fritt-stående anlegg fra din lokale forhandler.

Et godt klima anlegg gjør domen til et stabilt oppholdsrom gjennom hele året. I områder med ekstrem kulde, kan det være lurt å installere en ved-ovn/peis i tillegg.

KOBLE SAMMEN!

Med vår innovative tilkoblings-modul, kan flere domer av ulik størrelse kobles sammen til en felles større enhet. Du kan for eksempel koble til en ekstra dome som toalett/bad, ekstra soverom etc…

Koble sammen så mange du ønsker!

FESTING TIL FUNDAMENT

Et solid og stødig fundament er viktig. Det anbefales å bruke en plattform av enten betong eller tre. Via den solide sokkelringen i rustfri aluminium skrues domen fast til underlaget enten med ekspansjons skruer (betong), eller standard treskruer. 

Denne enkle og fleksible løsningen gjør at du kan sette opp en DreamDome hvor som helst. -Enten på en tre-plattform ute i naturen, eller feste den til et betonggulv i et travelt kontor miljø eller restaurant

PS! Utendørs er det viktig å tenke på plattformens isolasjonsevne, da dette i stor grad vil påvirke klima inne i domen.

MONTERING

Før forsendelse fra fabrikk, blir alle våre domer prøvemontert for å sikre at alle skruehull etc. stemmer. Deretter pakkes domen i en trekasse før frakt. Dette sikrer at ingen deler kommer bort under transport.

Detaljert installasjons-video følger med hver bestilling. Ved å følge instruksjonene steg for steg går monteringen som en lek. En dome settes normalt opp på 3-4 timer (avhengig av størrelse og kompleksitet). Man bør være minimum 3 stk. for blant annet å holde elementer på plass før de de blir festet.

LYKKE TIL MED ET PRODUKT VI ER OVERBEVIST OM AT DU VIL FÅ STOR GLEDE AV!

Se også:
 – Produkt sammenligning: DreamDomes VS Andre produsenter
 – Ofte stilte spørsmål: FAQ side

Til toppen av siden